Nieuws over de Medusa F Nieuws over de Medusa F
Welkom aan boord
Nieuwsbrief - februari 2024 View online

Ahoy Medusa Maatje,

 

Leuk dat je er (weer) bij bent!

 

In deze editie 

  • Loki. What else?
  • Land Rover loopt weer
  • Waar koersen we op aan?

Je reactie is meer dan welkom (de reactieknop vind je onderaan deze nieuwsbrief).

 

Veel leesplezier.

Loki. What else?
Loki tussen gevallen bladeren

the pick up

17 januari jl. zijn ze me komen ophalen in Vlaardingen.  Nog maar 8 weken was ik toen en onweerstaanbaar aaibaar. Ogenschijnlijk, want met mijn vlijmscherpe tandjes hadden ze toen nog geen kennisgemaakt. 

Zij had met me te doen toen ze me weghaalden uit mijn vertrouwde omgeving, dat zag ik wel.  Mij deed het eigenlijk niet zoveel, en mijn moeder, broers en zusje liet het ook koud.

 

*kruising Engelse Springer/Kooiker,  geboren op 23 november 2023 en scheepshond i.o aan boord van de Medusa F. 

foto cameracontrole

Op weg naar Vlaardingen. Een kostbaar ritje trouwens.

loki op schoot in de auto

On the road

We waren allemaal vol goede moed. Zij zat achter het stuur van haar piepkleine blauwe autootje. En ik zat bij hem op schoot in de bijrijdersstoel. Het was op zijn zachtst gezegd een turbulente rit, hoezeer zij ook haar best deed om de rotondes met gematigde snelheid te nemen en mij onderwijl met kalmerende stem bleef toespreken. Ik heb ook mijn best gedaan hoor. Ik heb het al met al nog aardig lang binnen weten te houden, maar ergens ter hoogte van de Brouwersdam ging het niet langer en liet ik mijn maaginhoud over de armsteun van het rechterportier golven. Kotsmisselijk was ik.

 

Gelukkig ben ik daarna in een diepe en droomloze slaap weggezakt. Om pas weer wakker te worden op de oprit van zijn huis in Geersdijk.

 

the drop off

Ik moet zeggen, prima omgeving. Lekker veel ruimte met een fijne dichte houtwal rondom én een vijver. Ik kan me in de tuin dus heerlijk uitleven. Bekijk mijn eerste stappen in  de achtertuin.

 

Ook binnenshuis is in ruime mate voorzien in mijn behoefte aan knagen en kauwen. Veel houten meubilair en her en der wat rotan snuisterijen. Fijn hoor.

collage loki met oma en boys

De impact

En iedereen is dol op me, echt. Maar ik geloof toch dat de schipper en de scheepskok de impact van mijn aanwezigheid enigszins hebben onderschat. Het leven staat namelijk 24/7 in het teken van MIJ. 

 

‘Alsof er weer een baby in huis is’, hadden vrienden gezegd. Het was ze verteld. Ze hadden het kunnen weten, maar waren kennelijk toch vergeten hoe intensief dat ook alweer is.

 

Ze draaien bij toerbeurt nachtdienst (lees: slapen op de bank naast mijn bench). Dat doet natuurlijk niet zoveel voor hun affectieve relatie, maar goed. En zo kan ik tenminste heerlijk tukken.

 

Intussen zijn we een paar weken verder en het is ons aan te zien. Ik leef me uit, bruis van energie en groei als kool. En zij?

 

Laat ik het zo zeggen, als ik toevallig even niet in hun nabijheid ben, verraden de wallen onder hun ogen en hun met bloedige korstjes bedekte polsen mijn aanwezigheid in huis. Wat doe je eraan? Het is mijn natuur hè!

Ron en loki op puppytraining

Aan de inzet ligt het niet

En ze doen zo vreselijk hun best, echt hoor. Hij is elke zaterdag het braafste jongetje van de klas tijdens de puppytraining en zij hobbelt met haar gipsen pootje over elk terrein om mij uit te laten of staat in de keuken verrukkelijke hondenkoekjes voor me te bakken. Respect!

 

In de omgang met honden in het algemeen en met mij in het bijzonder valt er voor hen nog een wereld te winnen. Maar aan hun inzet ligt het niet. Ik houd moed. Ze zullen het wel leren.

 

Overkill

Weet je wat ook wel vermakelijk is? Zij is precies dát geworden wat ze voorheen zo verfoeide. Zo’n facebook degenerate die dwangmatig elke ‘scheet’ van haar hond of kat post op social media. Nieuwswaarde nul, maar de wereld moet het weten.

 

Hieronder enkele van haar berichtjes. 

collage loki met sokslof

Oma's sokslof heeft geen schijn van kans.

collage loki bij dierenarts

Prikje stelde niks voor; hond in wachtkamer wel.

collage loki puppytraining

Eerste schooldag.

Loki aan boord
loki en de schipper op het achterdek

Voor het eerst aan boord.

loki aan zee

Aan zee. Bekijk het filmpje

loki voor bemoste tuinmur

Eten uit de muur.

collage loki in de polder

Poeh, eind gelopen. Even uitrusten.

Loki op het achterdek

Het zonnedek is geopend.

Loki omgeven door hartjes

Het absolute dieptepunt in mijn fotogalerij.

 

Sorry voor de overkill. Ik hoop met jou dat de volgende nieuwsbrief weer eens ergens anders over gaat.

Land Rover loopt weer
loki in de loods

Intussen is het baasje de afgelopen weken ook nog druk geweest met het inbouwen van zijn uit Engeland ingevoerde revisie motor.

 

Elke ochtend vroeg uit de veren en direct na het ontbijt met een thermoskan soep onder de arm op weg naar de loods. En ik denk dat het hem gelukt is.

 

Moest ook, want 8 maart reist de bemanning weer af naar Portugal, mét de Land Rover en ik mag mee!

motor Land Rover eruit

Motor eruit.

motor gaat in de Land Rover

Gereviseerde motor erin.

 

En de rest is geschiedenis. Bekijk de filmpjes hieronder.

olielampjes land rover

Oliedruk op peil brengen.

Landrover in loods

Starten

zicht op polderweg vanuit land rover

On the road again.

Waar koersen we op af?
volle maan op het water

Volle Maan vaart NIEUW

Op 24 april as. varen we de opkomst van de volle maan tegemoet. Vaar met ons mee. Het belooft een magische vaart te worden. Lees meer

collage wilde plukvaart

Wil je een volgende keer ook mee, laat je dan nu alvast op de voorlopige passagierslijst zetten.  Dat verplicht je tot niets en dan ben je tegen die tijd wel zo goed als zeker van een ticket. 

Zeg 't maar
marifoon

Heb je ons iets te vertellen? Je ideeën, vragen, wensen, opmerkingen zijn welkom. Klik op de reactieknop en mail ons.

Reageer

Voor nu vaarwel

Medusa Maritiem

 

Ron & Joke

Medusa Maritiem
Westweg 1, 4494 NC GEERSDIJK
Medusa Maritiem
facebook  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekjik online