Nieuws over de Medusa F Nieuws over de Medusa F
Welkom aan boord
Nieuwsbrief - januari 2023 View online

Ahoy Medusa Maatje,

 

Leuk dat je leest!

 

Maak vooral ook gebruik van de feedback mogelijkheid onderaan de nieuwsbrief. We zijn namelijk erg benieuwd wat jij van onze eerste nieuwsbrief vindt.

‘Life is what happens while making other plans’
kerstversiering op de deur van de kombuis

Kerst & klussen

Voor het jaarlijkse kerstreces lag de Medusa F vanaf medio december ‘22 getooid met kerstversiering veilig afgemeerd aan de steiger van Mulder Yachtservice in Zierikzee.

 

De bemanning worstelde nog met het staartje van een venijnig virus en verheugde zich daarom extra op een paar weekjes cocooning in de comfortabele lounge in het vooronder.

 

Maar het liep net even anders. Het werd kerst & klussen.

reparatie CV

Doet-ie 't of doet-ie 't niet?

De cv ketel (inmiddels op hoge leeftijd) gaf daags na kerst de geest. Kkkoud!  Dus ik het vooronder in, bovenop de brandende houtkachel, en Ron de machinekamer in.

 

Het lukte niet meteen. maar opgeven was geen optie. Dankzij technisch vernuft, collegiale consultatie met CV-experts en vooral veel volharding wist Ron de ketel na een paar dagen weer aan de praat te krijgen.

 

Wat een comfort. Zalig.

Waar werk jij het liefst?
office in wording

Een eigen werkplek

Mijn laptop en ik ploffen tot op heden eigenlijk wel zo’n beetje overal neer (bij mooi weer op het achterdek en bij minder weer in de kombuis of in het vooronder).

 

En ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik merk dat de grenzen tussen werk en ontspanning dan gaan vervagen. In elke ruimte blijft als het ware de stress van ‘deadlines’ hangen. 

 

Bovendien vind ik het ook knap lastig worden om telkens eerst de lading mosselpannen uit de kast te moeten halen om bij de ordners met administratie te komen. En toen kreeg ik een idee (vormgeving en uitvoering is uiteraard weer in handen van Ron). 

 

Een eigen werkplek, waar ik al mijn spullen kwijt kan, waar ik heerlijk afgezonderd geconcentreerd kan werken en van waar ik vooral ook fijn kan vertrekken om elders (achterdek, kombuis of vooronder) heerlijk te ontspannen.

 

Een duidelijke scheiding. Rust in mijn hoofd. Balans aan boord.

 

Er wordt nog druk aan gewerkt. Maar als het af is, zal ‘the office’ feestelijk in gebruik worden genomen. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de voortgang.

Flow
schuren en lakken

Schuren en lakken en schuren en lakken

De voormast wordt vervangen. Hij was ook aan de beurt. Het toeval wilde dat Ron nog een ruim 40 jaar oude boegspriet had liggen. Prachtig hout.

 

Die boegspriet is intussen door de vandiktebank gehaald en wordt verder met de hand op maat gemaakt. En uiteindelijk mag ik dan schuren en lakken, schuren en lakken en schuren en lakken ...

 

Er valt so wie so altijd wel wat te schuren en te lakken aan boord. Voor mij fijn dat dat ook prima met één hand gaat. Maar het leukste is dat je in dit type werk helemaal kunt opgaan. Het wordt dan een soort meditatieve bezigheid. 

 

Wil je zelf ook een keer zo’n ‘flow’ ervaren? Laat het ons weten. We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.

Medusa is meer dan werken alleen
Midwinter lichtviering lichtjes
Midwinter lichtviering lichtwensen

Gelukkig was er naast het klussen in december ook tijd voor twee leuke events. Op 21 december ‘22, tijdens de winterzonnewende beleefden we in piepklein gezelschap een mooie  Midwinter-lichtviering. Lees meer

dappere dames tijdens koudwaterexperience

En op 28 december ‘22 scheepten er een groepje dappere dames in om onder begeleiding van Nysje en Martine in het ijskoude water te plonzen. Lees meer

Gezellig met een vleugje magie
Keltisch Jaarwiel

Het Keltisch jaarwiel

Wil je je (opnieuw) verbinden met de natuur, met jezelf en met de ander. Vier dit jaar dan een (of meerdere) van de de jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel met ons mee.

 

Er zijn geen kosten aan verbonden,  maar een vrijwillige donatie voor verblijf en verteer is fijn. Lees meer

 

Extra korting voor kinderen
50% korting voor kinderen t/m 11 jaar

Als gevolg van de gestegen prijzen van brandstof en energie ontkwamen ook wij niet aan een aanpassing van onze tarieven. We hebben het zo beperkt mogelijk gehouden. Bovendien is er ook goed nieuws.

 

De tarieven voor verblijf zonder varen zijn fors gedaald.

 

  • Met name interessant voor de zakelijke markt als de Medusa F wordt benut voor trainingen of als vergaderaccommodatie. 

 

Voor kinderen  t/m 11 jaar, mits vergezeld van een betalende volwassene,  geldt 50% korting op het tarief.

 

  • De vaarten en minicruises zijn nu extra aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. 

 Bekijk hier onze nieuwe tarieven.

Waar koersen we op af?
Whisky proeverij aan boord

Whisky Proeverij aan boord op 22 april as.

Het vaarseizoen laat nog even op zich wachten. Op 22 april as trappen we af met een whiskyproeverij aan boord. Vorig jaar een groot succes. 

 

Neem een kijkje op de vaarkalender

 

Zit er iets voor je bij? Laat je dan vrijblijvend op de voorlopige passagierslijst zetten. Dat verplicht je tot niets, maar  dan ben je tegen die tijd wel zo goed als verzekerd van een ticket.

 

Kadootje
Kadootje voor jou als abonnee

 

10% korting voor abonnees

Als Medusa Maatje (abonnee op de nieuwsbrief) ontvang je standaard 10% korting op de bijzondere vaarten van de vaarkalender 2023. Daar hoef je verder niets voor te doen. Dus profiteer ervan.

Zeg 't maar
marifoon

 

Laat ons weten wat je van onze eerste nieuwsbrief vindt. Wat kan beter? Wat mis je en moet er beslist ook in? Elke suggestie ter verbetering is welkom. In de volgende nieuwsbrief delen we de suggesties en kun je meteen zien of jouw suggestie is overgenomen.

Mail je mening

Voor nu vaarwel

Medusa Maritiem

 

Ron & Joke

Medusa Maritiem
Westweg 1, 4494 NC GEERSDIJK
Medusa Maritiem
facebook  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekjik online