Nieuws over de Medusa F Nieuws over de Medusa F
Welkom aan boord
Nieuwsbrief - februari 2023 View online

Ahoy Medusa Maatje,

 

Leuk dat je er (weer) bij bent. Nieuw in deze nieuwsbrief de Medusa Xtra korting Quiz, waarmee je extra korting kunt verdienen. Ter leringh ende vermaeck.

 

Veel leesplezier.

Schijn bedriegt
Medusa F aan de steiger in Zierikzee

Stil

De Medusa F ligt nog steeds rustig afgemeerd aan de steiger van Mulder Yachtservice in Zierikzee. Het is stil, er valt op het eerste oog niet veel te zien. Er lijkt ook niet veel te gebeuren. Maar schijn bedriegt, want benedendeks is het een drukte van belang. Er wordt onafgebroken gesleuteld, geschuurd en geschaafd.

masten en deur stuurhut gelakt

Hij heeft 't niet gered

De oude CV-ketel die Ron in december ‘22 zo vindingrijk had gerepareerd heeft het uiteindelijk toch niet gered. Hij is onder dankzegging uitgezwaaid, maar liet zich met tegenzin van boord takelen. Beetje spektakel is altijd leuk. Bekijk het filmpje.

 

 

 

 

 

inbouw nieuwe cv-ketel

Ron heeft hard gewerkt aan het inbouwen van een nieuwe ketel. En het is gelukt. Hoera! Bekijk het filmpje

the office in wording

The Office

Ook het werk aan ‘the office’ (mijn toekomstige werkplek) is weer een stukje gevorderd. Wat wordt het leuk hè?

Vrije tijd
wijzerplaat klok

Eindelijk tijd voor...

Hoe ga jij met je vrije tijd om? Een goed boek? Gezelschap van vrienden? Sporten? De postzegelverzameling bijwerken? Legio mogelijkheden en het zal ongetwijfeld voor iedereen anders zijn. 

 

Voor mij persoonlijk is het begrip ‘vrije tijd’ wat diffuus geworden. Sinds ik begin ‘20 mijn (meer dan) fulltime baan als HR manager aan de wilgen heb gehangen, beschouw ik feitelijk al mijn tijd als vrije tijd. Ook al omdat ik me een groot deel van mijn tijd mag bezighouden met superleuke dingen op en rond de Medusa F. Heerlijk toch als je van je hobby min of meer je werk kunt maken? Bofferd ben ik!

 

Voor Ron, die de hele week druk is met Mulder Yachtservice’ heeft vrije tijd nog wel degelijk de oorspronkelijke betekenis. Tijd om te rusten, te herstellen en weer op te laden. En dat lukt ‘ḿ over het algemeen prima. 

 

studieboeken GVB

Studie

Sinds september ‘22 echter, besteedt Ron een deel van zijn ‘vrije tijd’ aan studeren voor het EU kwalificatie-certificaat schipper (voorheen Groot Vaarbewijs). En dat valt niet mee hoor, als volwassene weer met je neus in de boeken. Hij volgt twee keer per week online les, worstelt zich door syllabi met wet- en regelgeving, leert alle binnenwateren en sluizen van Europa uit zijn hoofd en legt bij het CBR het ene na het andere examen af. Respect. Varen we straks nog veiliger. En, wie weet, misschien mogen er t.z.t. dan wel iets meer passagiers mee aan boord.

Vergaderen saai?
brainstormen aan boord

Brainstormen aan boord

Natuurlijk kun je met je gezelschap een standaard vergaderruimte boeken. Zo’n vaalgrijze of bleekbeige ruimte, waar op de tafels (in U-opstelling) de notitieblokjes en pennen, voorzien van het logo van een bekende hotelketen, voor je klaarliggen. Kan.

 

Of je gooit het een keer over een andere boeg en komt brainstormen aan boord. Succes verzekerd. Bekijk de mogelijkheden

Medusa Maritiem maakt leren leuk
medusa maritiem crkbo erkend

Je talenten ontdekken en ontwikkelen

Wist je dat je ook voor persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling kunt  inschepen aan boord. De Medusa F leent zich daar uitstekend voor.

 

De weidsheid van de lucht en het water zorgt voor ruimte in je hoofd en stimuleert creativiteit. De beslotenheid van de boot biedt veiligheid; wat wordt besproken aan boord, blijft aan boord. 

 

Vorig jaar is hard gewerkt aan verdere professionalisering en sinds oktober '22 is Medusa Maritiem een officieel erkende opleidingsinstelling.

 

Het aanbod aan trainingen en workshops wordt voortdurend uitgebreid en aangescherpt.  Benieuwd naar onze visie op leren en veranderenLees verder

 

de trainers ada en joke

Ada en Joke; de trainers aan boord

Jouw leerproces wordt aan boord begeleid door twee betrokken en bedreven trainers die samen goed zijn voor ruim 70 jaar praktijkervaring in HR en als leidinggevende. Lees meer

 

ron aan het schiemanswerk

Workshops

Op de foto is Ron bezig met het zogeheten Schiemannenhet splitsen en knopen van touw. Daar maken we vast ooit nog eens een leuke workshop van als stoere tegenhanger van macramé.  

 

Intussen hebben we wel alvast een aantal andere leuke workshops in de aanbieding. Kijk maar

Het Keltisch Jaarwiel
sneeuwklokjes in de sneeuw

Imbolc

Imbolc is een van de acht jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel. Het is het feest van de bevruchting van de aarde in het nieuwe zonnejaar. Imbolc markeert de periode waarin we afscheid nemen van het oude jaar en waarin we voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar.

 

Op 2 februari jl. vond de viering van Imbolc plaats aan boord. In het vooronder. Intiem, magisch... en gewoon gezellig. Allemaal van boord met nieuwe happy thoughts.

𝙈𝙖𝙜 𝙝𝙤𝙚 𝙬𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙤𝙣𝙨𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙙𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣
𝙤𝙣𝙨 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙯𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣
𝙚𝙣 𝙤𝙣𝙨 𝙠𝙧𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙨𝙥𝙞𝙧𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙨𝙘𝙝𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣.
De viering van het volgende jaarfeest Ostara vindt plaats op 20 maart as. Meer over Ostara in de volgende nieuwsbrief.
 
Beleef de viering met ons meer. Er zijn geen kosten aan verbonden,  maar een vrijwillige donatie of voor verblijf en verteer is welkom. Of beter nog: neem een zelfgemaakte lekkernij mee. Lees meer
 
 
Waar koersen we op af?
Whisky proeverij aan boord

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Ik ben zo benieuwd welke bijzondere whisky's DH17, de whisky specialist uit Bergen op Zoom dit keer meeneemt aan boord. 

 

Heb je zin in de whiskyproeverij, maar is er geen BOB-chauffeur beschikbaar? Je wil ook weer veilig thuis komen natuurlijk.

 

Laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling organiseren we taxivervoer.

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Zeg je Jacques Mees, zeg je Robert Smits, zeg je Blues & Old time music.  Dit befaamde duo behoeft nauwelijks aankondiging. Voorgaande jaren steevast uitverkocht, dus wees er snel bij

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Met zachte yoga en meditatie én... dit keer ook met ontspannende massage aan boord. 

xtra korting quiz

Wat? 20 % korting!?

Als Medusa Maatje (abonnee op de nieuwsbrief) ontvang je standaard al 10% korting op de bijzondere vaarten van de vaarkalender 2023. Daar hoef je verder niets voor te doen. 

 

Als je ook nog meedoet met de quiz en je antwoorden verstuurt vóór het verschijnen van de volgende nieuwsbrief (15.03.23), dan kun je nog eens 10% korting extra verdienen op je eerstvolgende boeking.

 

Ook gewoon geinig om even te doen. Maar 5 vraagjes en alle antwoorden kun je vinden op onze website .

Start de quiz
Zeg 't maar
marifoon

Heb je ons iets te vertellen? Je ideeën, vragen, wensen, opmerking zijn welkom. Klik op de reactieknop en mail ons.

 

 

Reageer

Voor nu vaarwel

Medusa Maritiem

 

Ron & Joke

Medusa Maritiem
Westweg 1, 4494 NC GEERSDIJK
Medusa Maritiem
facebook  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekjik online