Nieuws over de Medusa F Nieuws over de Medusa F
Welkom aan boord
Nieuwsbrief - april 2023 View online

Ahoy Medusa Maatje,

 

Leuk dat je er (weer) bij bent!

 

In deze editie 

 

 • Pasen aan boord
 • Kijkje in de Keuken van de Havenmeester
 • Onze eerste netwerkbijeenkomst van Tholen Beter Bekend
 • Het Keltisch jaarwiel met de viering van Ostara en Beltane
 • In the meantime…  in de Medusa Moestuin
 • Medusa's first HighTea
 • Bedrijfskleding voor de bemanning
 • Het communicatie Kompas

 

Je reacties zijn meer dan welkom (de reactieknop vind je onderaan deze nieuwsbrief).

 

Veel leesplezier.

Pasen aan boord
Narcissen in de kombuis

In onze heerlijk kneuterige kombuis deden wij ons eerste Paasdag tegoed aan een smakelijk Paasontbijtje. He beloofde een stralende dag te worden. En, gegeven ons Hollandse weertype toch nog  enigszins verrassend, het werd ook een stralende dag. Dus koffie aan dek, lunch aan dek, borrelen aan dek.

hangmat aan dek

En meteen maar -vol erin- de hangmat(ten) opgehangen. Ze hangen nog prima.

hogedrukspuit

Toch stond ons Paasweekend niet helemaal in het teken van dolce far niente. Ons verblijf aan boord had ook nu weer meer weg van Ora et Labora.  Geheel in lijn met onze onderhoudsplanning, zijn we aan het dek begonnen.Dus mocht ik eerst met de nieuwe hogedrukspuit aan de gang (te leuk).

Eenmaal opgedroogd moest ik alles wat ook maar in de verste verte leek op roest te lijf met de Bristle Blaster, een meedogenloos stuk gereedschap, dat de roest er letterlijk vanaf slaat.

kaal staal op het achterdek

Kaal staal

Ron is van de kwaliteitscontrole en geloof me, uiterst kritisch. Half werk wordt niet getolereerd. We doen het grondig of we doen het niet. In dit geval is Ron pas tevreden als hij kaal staal ziet.

machinekamer

Intussen in de machinekamer

automatische vetsmering

Rara

Dit is een

A zeepdispenser van de hogedrukreiniger

B ijskoffiemaker (de luxe) voor in de kombuis

C automatisch vetsmeerapparaat voor de schroefas

 

Het juiste antwoord vind je onderaan de nieuwsbrief

 

Kijkje in de Keuken van de Havenmeester
keuken havenkantoor

Onze havenmeester Lydia had zich vorig seizoen voorgenomen om het keukentje in het havenkantoor onderhanden te nemen. Ze vond het er allemaal een beetje smoezelig uit zien en qua indeling weinig praktisch. Ze heeft hard gewerkt. En met een prachtig resultaat. Het oogt nu ruim en fris en heeft precies de gewenste maritieme uitstraling. Chapeau Lydia.

Onze eerste netwerkbijeenkomst

Op 3 april j.l. was de aftrap van het toeristenseizoen tijdens een netwerkbijeenkomst van de stichting Tholen Beter Bekend. In de restauratie van het lokale bowlingcentre werden we gastvrij ontvangen. De gebruikelijke praatjes van de leden van het dagelijks Bestuur met aanhang. En natuurlijk de altijd weer enthousiasmerende peptalk van de wethouder.

 

Niettegenstaande mijn aangeboren afkeer van netwerkbijeenkomsten, was het toch verrassend leuk om her en der een praatje te maken, een handje te schudden en folders uit te wisselen. Vanuit de Stichting stond er voor elk lid bovendien een tasje met promotiemateriaal klaar.

 

Dus als je zin hebt in een heerlijk stukje fietsen over het eiland of een stadswandeling door het historisch stadje Tholen, wip even aan boord en neem een handige fietsroute of stadsplattegrond mee. Ze zijn op voorraad en… gratis!

 

Eindelijk lid van Tholen BB
Het Keltisch jaarwiel - viering van Ostara en Beltane
eitjes en voorjaarsbloemen

Op 20 maart a.s. vierden we aan boord in kleine kring Ostara ter gelegenheid van het nieuwe leven dat onder de grond weer op gang is gekomen.

 

‘We’ overigens wel  in de ruimste zin van het woord, want in aanloop naar de viering bleken er van de vijf deelnemers vijf verhinderd wegens ‘zwak, ziek of misselijk’. Jammer, maar niet heel erg. In goed gezelschap (van de spirits) heb ik aan boord toch fijn Ostara gevierd. En ik beleef ook altijd veel plezier aan de voorbereiding van de vieringen. Bovendien konden mijn boys zich thuis nu tegoed doen aan de gevulde eieren.

Meisje met bloemenkrans

Beltane

De volgende viering is Beltane. Beltane, een van de acht jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel, staat in het teken van vruchtbaarheid.

 

Op 30 april a.s. beleven we misschien al wel aan dek of anders in het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi klein Beltane ritueel. Ik moet nog even studeren op inhoud en vormgeving. Meer info volgt op de website (nieuwsberichten) en social media. Je bent weer van harte welkom om deze viering mee te maken. De toegang is vrij (wel even vooraf plekje reserveren).

In the meantime… in de Medusa Moestuin

Ik ben begonnen aan de uitvoering van mijn moestuinplan, waarmee ik mij in de ogen van de rest van de bemanning volslagen belachelijk maak. Ok, een moestuinplan voor 8 zinken magazijnbakken met potgrond is misschien een tikje overdreven. Maar het staat op de achterkant van een bierviltje dat qua formaat redelijk overeenkomt met de omvang van de moestuin. Dus je ziet dat ik niet volledig gespeend ben van realiteitsbesef. En plannen maken vind ik nou eenmaal ontzettend leuk.

moestuinbakken aan boord

Ik heb ook nog even nagekeken welke gewassen graag naast elkaar groeien. En op de valreep ben ik gered door Piet Pieper uit Oosterland (de man die ons met zijn assortiment aan kolen en briketten de winter door helpt) die mij waarschuwde om aardappelen nooit twee jaar op dezelfde grond te poten. Pfff, dat was op het nippertje.

pootaardappelen

We hebben voor Frieslanders gekozen aan boord.

Medusa's first HighTea

Kortgeleden ontving ik het volgende appje...

whatsapp bericht

En ik, niet gehinderd door enige bescheidenheid, antwoordde...

Watsapp bericht
high tea collage

J wilde haar bijna jarige vriendin verrassen. Beiden waren al eens aan boord geweest met een yoga vaartocht en sindadien fan van de Medusa geworden. Nou zijn wij natuurlijk geen horecagelegenheid, maar dit was zo’n sympathiek idee. En voor fans bovendien. Dat moest wel lukken. Vreselijk leuk om te doen. Bekijk het filmpje

dames op het achterdek

En het laatste kopje thee in het zonnetje op het achterdek.

Bedrijfskleding voor de bemanning
schets Medusa

Inmiddels zijn we onder de vlag van Medusa Maritiem alweer een paar jaar actief met de Medusa F met allerlei activiteiten op het gebied van leisure en training en ontwikkeling. Het lijkt ons leuk en goed als de bemanning aan boord door de passagiers ook als zodanig wordt herkend. Ron als schipper haal je er zo uit natuurlijk. Maar vaak zijn er meer mensen betrokken. 

 

Ik heb zelf een paar dagen vergeefs gestoeid met het ontwerp (zie afbeelding hierboven).

 

Maar gelukkig schoot familie mij te hulp. 

 

Want terwijl je dit leest is mijn creatief begaafde schoonzus aan het stoeien met the artist impression van de Medusa F. Wordt vervolgd.

 

Het communicatie Kompas
communicatie kompas

We hebben zo’n leuk instrument toegevoegd aan onze trainingen en workshops: het Communicatie Kompas.

 

Om jezelf te leren kennen en de ander beter te begrijpen.

 

Het communicatie Kompas 

 

 • Is direct toepasbaar in je persoonlijk leven en in je werkomgeving.

 • Geeft je de mogelijkheid om je gedrag af te stemmen op de ander en echt verbindend te communiceren.

 • Laat je voortaan plezierig en effectief samenwerken.

 • Maakt leidinggeven zoveel makkelijker.

 

Het communicatie Kompas (o.b.v. DISC) is een praktisch model dat eenvoudig te begrijpen en makkelijk toe te passen is.

 

Ik heb uiteraard mijn eigen Kompas laten vervaardigen en echt, het werkt. Zo is het me gelukt om een gesprek met mijn boys te voeren dat niet onmiddellijk in gebekvecht ontaardde. En de schipper weet t nog niet, maar hij gaat hier zo de vruchten van plukken.

 

Er valt weer veel te groeien. Misschien ook voor jou? We zijn DISC gecertificeerd,  dus uitgebreid getraind in het toelichten en het gebruik van jouw Communicatie Kompas. Lees meer

 

Waar koersen we op af?
Whisky proeverij aan boord

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Veel belangstelling en reacties. Helaas toch maar één aanmelding. Het ziet ernaar uit dat we deze vaart moeten afblazen. Gelukkig is er op 29 september a.s. nog een.

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Zeg je Jacques Mees, zeg je Robert Smits, zeg je Blues & Old time music.  Dit befaamde duo behoeft nauwelijks aankondiging. Voorgaande jaren steevast uitverkocht, dus wees er snel bij

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

Met zachte yoga en meditatie én... dit keer ook met ontspannende massage aan boord. 

Zeg 't maar
marifoon

Heb je ons iets te vertellen? Je ideeën, vragen, wensen, opmerking zijn welkom. Klik op de reactieknop en mail ons.

 

 

Reageer

Het juiste antwoord op het raadplaatje is:

 

C automatisch vetsmeerapparaat voor de schroefas

 

Voor nu vaarwel

Medusa Maritiem

 

Ron & Joke

Medusa Maritiem
Westweg 1, 4494 NC GEERSDIJK
Medusa Maritiem
facebook  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekjik online