Nieuws over de Medusa F Nieuws over de Medusa F
Welkom aan boord
Nieuwsbrief - juni 2023 View online

Ahoy Medusa Maatje,

 

Leuk dat je er (weer) bij bent!

 

In deze editie 

 

 • Wat een zalig zomerweer hè?
 • Is er nog plek aan boord?
 • Geef een belevenis kado
 • Zomer zonnewende.
 • Muziek Maestro
 • Dit is mijn Waterpoort

Je reacties zijn meer dan welkom (de reactieknop vind je onderaan deze nieuwsbrief).

 

Veel leesplezier.

Wat een zalig zomerweer hè?
uitzicht vanonder strooien zonnehoed

Of zullen we gewoon even lekker Hollands klagen?

 • Dat het al veel te lang droog is, daar gaat de oogst.
 • Dat de ventilatoren alweer uitverkocht zijn.
 • Dat we ‘s nachts wegdrijven in ons bed, geen oog dichtdoen en gebroken aan de dag moeten beginnen. ‘En dan verwachten ze dat je met dit weer ook nog werkt!’

Van overheidswege zijn er de hitteprotocollen, opdat wij nooit meer vergeten om in de auto een flesje water mee te nemen.

 

Gelukkig maar.

 

Aan boord hebben we het minder zwaar. Het is heerlijk op het water, zeker met een lekker koel drankje.

twee flesjes searoop

Medusa verfrissingen

Met het warme weer hebben we het assortiment aan drankjes aan boord weer uitgebreid met twee verrukkelijke Searopen, een met Rozemarijn, Citroenmelise en Tijm en de andere met Duindoorn, Meidoorn en Salie. Jammie!

collage vlierbloesem

En ook dit jaar de eigengemaakte siroop van zelf geplukte vlierbloesem. Heerlijk verfrissend, gewoon met ijskoud water.

 

Onze havenmeester Lydia had dit jaar de primeur en mocht voorproeven. Bekijk het filmpje.

 

Tip 1

Het recept voor vlierbloesemlimonade zónder suiker van onze trouwe nieuwsbrieflezer P. Pieper uit Oosterland.

 • grote glazen pot met kraantje (Xenox, Action, Kringloop)
 • vullen met vlierbloesemschermen
 • water
 • sap van 1 citroen
 • 1 citroen in schijven
 • 2 lepels honing

Na tappen gewoon met water bijvullen.

Koud serveren.

Tip 2

Een scheutje vlierbloesemsiroop in een glaasje droge witte wijn of Prosecco. Echt te lekker en je slaapt er ook zo goed op.

 

de 2 nieuwe matrassen

Als Doornroosje 

Slapen op het water is heerlijk. De geluiden, de zachte deining. Sinds kort slapen we nog beter. Omdat het belang van goed slapen niet kan worden overschat. So wie so voor niet mij met mijn weerbarstige lijf, maar stilaan ook niet meer voor (iets ouder wordende) Ron met zijn fysiek zware beroep.

 

Dus hebben we fors geïnvesteerd in ons slaapcomfort aan boord. Bij een bekende bedden- en matrassenwinkel, werd ons via een computergestuurd programma vrij letterlijk de maat genomen (postuur, gewicht, slaaphouding etc.). Het resultaat was -weinig verrassend- de aanschaf van twee peperdure traagschuim matrassen. ‘Maar wat is geld als het om je nachtrust gaat?’ aldus de verkoper.

bed in het achteronder

En eerlijk is eerlijk, we slapen sindsdien zalig.

Is er nog plek aan boord?
vaarkalender met beschikbare plaatsen

Zit er iets voor je bij?

Laat je dan vrijblijvend op de voorlopige passagierslijst zetten. Dat verplicht je tot niets, maar dan ben je tegen die tijd wel zo goed als verzekerd van een ticket.

 

En, niet vergeten, als abonnee fijn 10% korting! 

Langzamerhand bereiden we ons voor op het zomerprogramma in Zierikzee. In juli is het, samen met Martine, Nysje en onze dekmatrozen alle hens aan dek voor Sunset cruises, Zeeuws Zenz en allerlei gelegenheidsvaarten.

Ada met scheepshond Cooper

Onze eerste managementtraining

Ook onze eerste echte managementtraining staat op stapel.

Op de foto zijn Ada (vriendin en co-trainer), en ik druk doende met de voorbereiding. We liggen prima op schema, mede dankzij de voortdurende positieve feedback van Cooper (scheepshond). Het draaiboek ligt intussen klaar. Komende weken de laatste puntjes op de i zetten. We hebben er ongelofelijk veel zin in.

 

Vanaf ongeveer 20 juli kunnen we uitrusten, dan gaan we fijn zelf vakantievaren. En als je wil kun je een stukje met ons meevaren.

collage hop on hop off vakantievaart

 

Hop on Hop Off vakantievaart

Tijdens de hop on hop off vakantievaart tuft de Medusa F met onbekende bestemming door Nederland.

 

Meestal vertrekken we vanuit Zierikzee en zetten we koers richting het IJsselmeer. Maar je weet dus van tevoren niet waar je kunt inschepen en ook niet waar je weer van boord kunt.

 

Heb je een avontuurlijke instelling, kun je een beetje improviseren en weet je vooral intens te genieten van de simpele dingen? Dan is deze low budget minicruise iets voor jou!

 

Je kunt de datum van inschepen en de duur van je verblijf aan boord met ons afspreken. De haven waar je kunt inschepen laten we je uiterlijk één dag van tevoren weten.

 

Je weet niet precies waar je eindigt, dus denk vast na over de terugreis. Misschien wil je je laten oppikken door familie of vrienden, misschien neem je het OV. Misschien ook knoop je er nog een avontuur aan vast en ga je te voet of op de fiets naar huis (max. 2 fietsen kunnen aan boord). Lees meer

Kadobon

Geef een belevenis kado

Wil je iemand nou eens echt een origineel kado doen, geef dan een vaart kado. Dan geef je een belevenis die bijblijft. Je kun een specifieke vaart kado doen of je geeft een bepaald bedrag dat de ontvanger naar eigen inzicht kan besteden aan een vaart naar keuze. 

Zomer zonnewende
paadje door weelderig groen

Het paadje door de weelderige begroeiing naar de steiger heeft mijn zus al voor me vrijgemaakt. Het wordt vast een lange warme autorit met files en omleidingen (want Haringvlietbrug). En wat is er dan fijner dan na aankomst meteen een duik te nemen?

 

Litha, het feest van de zomerzonnewende vieren we dit jaar namelijk niet aan boord, maar op een prachtige plek aan de wal. 

 

verhalen en vleermuizen

Aan de Lage Giessen in Hoornaar ligt, verscholen in het groen, het boerenbuiten van Irma, de zus van de scheepskok, en (familie tenslotte) ook heks van huis uit. Met vrienden en familie rond de BBQ, in afwachting van vleermuizen en mooie verhalen. Mogelijk waargebeurd, vermoedelijk volledig verzonnen, altijd de moeite waard.

 

We verheugen ons op een zomeravond genieten van (h)eerlijk eten en goed gezelschap.

Muziek Maestro
albumhoes pink floyd

Muziek is voor Ron een eerste levensbehoefte. In zijn jeugd zat hij, net als de rest van zijn generatiegenoten aan zijn transistorradiootje gekluisterd om maar niks te missen van de Superclean Dreammachine van Ad Visser. 

 

Aan mij is een groot deel van de popcultuur min of meer voorbij gegaan. Mogelijk omdat ik in die tijd in mijn verduisterde meisjeskamer wierook zat te branden en naar Franse Chansons lag te luisteren (waar ik overigens geen woord van verstond). 

 

Ron heeft het tot zijn taak gerekend om de leemte in mijn muzikale ontwikkeling te vullen met alles wat hij weet over muziek van de jaren ‘70 en ‘80. En dat is veel, heel veel. En ik ben een gemotiveerde leerling, absoluut. Toch, avond aan avond non-stop Pink Floyd (zijn grote liefde), vind ik best pittig. Kwestie van volhouden misschien?

 

 

Sinds ergens vorig jaar hebben we aan boord ons eigen nummer (ontdekt door Ron vanzelfsprekend). Zijn we allebei helemaal weg van. En niks uit de oude doos, maar verrassend genoeg  gewoon van deze tijd (iets wat ze Indie noemen geloof ik), het nummer Thinking of a place van The War on Drugs. Zalige muziek om op het achterdek even helemaal bij te komen van een zware week. Luister zelf even.

 

Welke muziek was in je jeugd voor jouw favoriet?

Laat het ons weten, dan nemen we het op in de playlist.

Dit is mijn Waterpoort
flyer waterpoort

Wat is jouw favoriete plekje in de omgeving? Een plek waar je geniet van de natuur of de historie, waar je even tot rust komt of juist gezelligheid vindt. Een plek waar je een speciale herinnering aan hebt. Of waar je gewoonweg het mooiste uitzicht hebt.

 

Deel jouw mooiste Waterpoortplekje!

Deel jouw lievelingsplekje(s) in jouw omgeving via de link. Dit kan ieder plekje zijn, maar bij voorkeur buiten de bebouwde kom. Stuur per plekje een foto met een korte persoonlijke uitleg waarom jij dit plekje zo mooi vindt. Van de pareltjes die jullie aanwijzen worden zes “Waterpoort-ommetjes” (korte wandelroutes) gemaakt.

 

Maak kans op leuke prijzen

Naast de kans op je eigen ommetje maken de mooiste inzendingen ook kans op een bijzondere vaartocht voor 2 personen t.w.v. €75 met de Medusa F (www.medusamaritiem.com) of een Thools Waterpoort-streekpakket incl. kopje koffie/thee en iets lekkers t.w.v. €50 bij het WegwijsLokaal (www.wegwijslokaal.nl).

Zeg 't maar
marifoon

Heb je ons iets te vertellen? Je ideeën, vragen, wensen, opmerking zijn welkom. Klik op de reactieknop en mail ons.

 

 

Reageer

Voor nu vaarwel

Medusa Maritiem

 

Ron & Joke

Medusa Maritiem
Westweg 1, 4494 NC GEERSDIJK
Medusa Maritiem
facebook  youtube  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekjik online