Minicruises

Na een dag varen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en het zout op je lippen… slapen als een roos in de tent op het achterdek of knus in het vooronder van een prachtige oude sleepboot.

De Reis rond het Eiland in 3 of 4 dagen

De boot voor jullie alleen!

Behalve de bemanning zijn er geen andere gasten aan boord.  Je verblijf aan boord is volpension (in goed Engels all-inclusive); de scheepskok zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

De vaarroute

We varen rond het Zeeuwse eiland Tholen over Nationaal Park Oosterschelde, de Krammer, langs de prachtige oevers van de Eendracht (het huidige Schelde Rijnkanaal) met een bezoek aan twee pareltjes van Zeeland, de historische havenstadjes Tholen en  Zierikzee.

Afhankelijk van de duur van de cruise (3 of 4 dagen) is het ook mogelijk om af te meren aan de oevers van het prachtige natuurgebied de Dintelse Gorzen waar je heerlijk kunt wandelen of een bezoek te brengen aan het pittoreske Burghsluis.

De vaarroute is afhankelijk van weer en getij, maar stemmen we altijd onder elkaar af. Hieronder een beschrijving van een 3-daagse minicruise Tholen-Zierikzee-Tholen

Dag 1

Inschepen vanaf 16.30 u in Tholen, de thuishaven, waar de Medusa F ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven.

De bemanning heet jullie welkom op het achterdek. Met koffie én scheepsbitter. Bagage bergen we even veilig op in het vooronder. We nemen de veiligheidsinstructies met jullie door en natuurlijk maken we boven- en benedendeks een rondgang over het schip.

Tegen 21.30 u verzamelen we op het achterdek en nemen we met elkaar onder het genot van een slaapmutsje de vaarroute door.

De avond is aan jullie.

  • Eten jullie gezellig mee aan boord samen met de bemanning?
  • Hebben jullie zin in een leuk restaurantje aan de wal? Er zijn er genoeg en op steenworp afstand.

Bij mooi weer heeft de bemanning de tent aan dek intussen omgetoverd tot een heerlijk comfortabel slaapverblijf. Bij minder weer kruipen jullie knus in het vooronder.

Dag 2

Jullie worden gewekt met verse koffie. Het ontbijt serveren we naar believen aan dek of in de kombuis. Na het ontbijt bereiden we met elkaar de afvaart  voor.

Vanuit de haven van Tholen zet de Medusa F via de Bergsche Diepsluis  koers naar Nationaal Park Oosterschelde. De route voert langs de zuidkust van het eiland Tholen, dwars Nationaal Park Oosterschelde over. Onderweg passeren we onder meer de Vondelingsplaat, een favoriete rustplaats van zeehonden. Als we trek krijgen duikt de scheepskok de kombuis in. Aan boord vind je altijd wel een plekje in of uit de zon om te genieten van al het smakelijks uit de kombuis.

Zijn we tussentijd ergens voor anker gegaan, dan voegt de bemanning zich graag bij jullie. Anders gebruiken zij de lunch in de stuurhut. Als we aan de horizon de contouren van de Zeelandbrug zien opdoemen, komt onze bestemming van vandaag weldra ook in zicht, Zierikzee. Na het afmeren in Zierikzee proosten we op een behouden vaart. En bij een beetje weer hangen we de zwemtrap uit en nemen we een verfrissende duik.

Daarna kun je  weer kiezen:

  • Passagieren aan de wal met sloepvervoer naar het oude centrum van Zierikzee waar je talloze leuke  restaurantjes vindt en het gezellige stadje kunt verkennen. Na een appje aan de schipper haalt hij jullie ook weer per sloep op (uiterlijk  21.30).
  • Of jullie blijven gezellig aan boord mee-eten. Er gaat niets boven een zoele (na-)zomeravond  op het water.  En anders zetten we gewoon de terrasverwarming aan.

Als de bemanning zich terugtrekt in hun hut, willen jullie misschien nog wat sterren tellen of kruipen jullie ook  lekker in je slaapzak. Op het geluid van de golfjes tegen de scheepshuid slapen jullie vast weer heerlijk in.

Dag 3

‘S morgens word je weer gewekt met verse koffie en ontbijt aan dek of in de kombuis.

Na het  ontbijt maken we het schip vaarklaar en varen we uit. De route voert vandaag langs de noordkust van het eiland Tholen, door de Krammersluis en langs de prachtige oevers van de Eendracht tuffen we terug naar de thuishaven in Tholen.

Na het afmeren in de thuishaven proosten we uiteraard opnieuw op een behouden vaart.

En als je zondag nog niet van boord wil…

Als je op zondag bij terugkeer in de haven in Tholen eigenlijk nog helemaal niet van boord wil.

Als je liever op het achterdek op het gemakje en zonder de gedachte aan de (lange) autorit naar huis nog even gezellig wil borrelen en napraten.

Als je ‘s avonds een hapje aan de wal wil doen in een van de talrijke restaurantjes op loopafstand om daarna lekker in je inmiddels vertrouwde bedje in het vooronder te kruipen om dan ´s morgens, fris gedoucht, na een heerlijk ontbijt, uitgerust en met een gevulde maag op weg naar huis te gaan, dan kan dat!

Onze minicruises zijn standaard uitgebreid met de mogelijkheid om een extra overnachting (slaapmutsje-logies-ontbijt) bij te boeken.

Praktische informatie

aan boordzelf meenemen
Ruime (verwarmde) tent op achterdek en/of slaapplaats in het knusse vooronder
Luchtbed / hangmat / kussen /hoeslakenSlaapzak, kussensloop
Handdoeken bad / douche.Badlaken (voor het zwemmen)
Comfortabele  lounge
Riante douche / bad / toilet
Gezellige kombuis
Wi-Fi
2x Ontbijt, 2x lunch, 2x avondmaal (facultatief).
Drankjes en tussendoortjes.
Goede zin!

Data 2023

Zie vaarkalender.

Prijzen

Bekijk onze tarieven.

Er is ook een avontuurlijke low budget variant, de Hop on Hop Off vakantievaart.


Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem even contact op.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.