Minicruise

Na een dag varen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en het zout op je lippen… slapen als een roos in de tent op het achterdek of knus in het vooronder van een prachtige oude sleepboot.

De Reis rond het Eiland in drie dagen.

De Medusa F introduceert  #Bamping (Boot Kamperen) oftewel mini vakanties aan boord voor 2 – 4 personen (stellen of huisgenoten).

Wat mag je verwachten?

De boot voor jullie alleen. Behalve de bemanning zijn er geen andere gasten aan boord.  Drie dagen leven aan boord, twee dagen varen rond het Zeeuwse eiland Tholen over de Oosterschelde, de Krammer en  langs de prachtige oevers van het Schelde Rijnkanaal met een bezoek aan twee pareltjes van Zeeland, de historische havenstadjes Tholen en  Zierikzee. Je verblijf aan boord is volpension (in goed Engels all-inclusive); de scheepskok zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Dag 1

Inschepen vanaf 16.30 u in Tholen, de thuishaven, waar de Medusa F ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven. Op de foto nog met de vorige naam.

De bemanning heet jullie welkom op het achterdek. Met koffie én scheepsbitter. Bagage bergen we even veilig op in het vooronder. We nemen de veiligheidsinstructies (ja, ook over Corona) met jullie door en natuurlijk  maken we boven- en benedendeks een rondgang over het schip.

De avond is aan jullie.

  • Eten jullie gezellig mee aan boord samen met de bemanning?
  • Hebben jullie zin in een leuk restaurantje aan de wal? Er zijn er genoeg en op steenworp afstand.

Tegen 21.30 u verzamelen we op het achterdek en nemen we met elkaar onder het genot van een slaapmutsje de vaarroute door.

De tent aan dek heeft de bemanning intussen omgetoverd tot een heerlijk comfortabel slaapverblijf. Deze eerste nacht aan dek slapen jullie op zoet water.

Dag 2

Jullie worden gewekt met verse koffie. Het ontbijt serveren we naar believen aan dek of in de kombuis. Na het ontbijt bereiden we met elkaar de afvaart  voor.

Vanuit de haven van Tholen zet de Medusa F via de Bergsche Diepsluis  koers naar de Oosterschelde. De route voert langs de zuidkust van het eiland Tholen, dwars de Oosterschelde over. Onderweg passeren we onder meer de Vondelingsplaat, een favoriete rustplaats van zeehonden. Als we trek krijgen duikt de scheepskok de kombuis in. Aan boord vind je altijd wel een plekje in of uit de zon om te genieten van al het smakelijks uit de kombuis.

Zijn we tussentijd ergens voor anker gegaan, dan voegt de bemanning zich graag bij jullie. Anders gebruiken zij de lunch in de stuurhut. Als we aan de horizon de contouren van de Zeelandbrug zien opdoemen, komt onze bestemming van vandaag weldra ook in zicht, Zierikzee. Na het afmeren in Zierikzee proosten we op een behouden vaart. En bij een beetje weer hangen we de zwemtrap uit en nemen we een verfrissende duik.

Daarna kun je  weer kiezen:

  • Passagieren aan de wal met sloepvervoer naar het oude centrum van Zierikzee waar je talloze leuke  restaurantjes vindt en het gezellige stadje kunt verkennen. Na een appje aan de schipper haalt hij jullie ook weer per sloep op (uiterlijk  21.30).
  • Of jullie blijven gezellig aan boord mee-eten. Er gaat niets boven een zoele (na-)zomeravond  op het water.  En anders zetten we gewoon de terrasverwarming aan.

Als de bemanning zich terugtrekt in hun hut, willen jullie misschien nog wat sterren tellen of kruipen jullie ook  lekker in je slaapzak. Op het geluid van de golfjes tegen de scheepshuid slapen jullie vast weer heerlijk in.

Dag 3

‘S morgens word je weer gewekt met verse koffie en ontbijt aan dek of in de kombuis.

Na het  ontbijt maken we het schip vaarklaar en varen we uit. De route voert vandaag langs de noordkust van het eiland Tholen, door de Krammersluis en langs de prachtige oevers van het Schelde Rijnkanaal tuffen we terug naar de thuishaven in Tholen.

Na het afmeren in de thuishaven proosten we uiteraard opnieuw op een behouden vaart.

Praktische informatie

aan boordzelf meenemen
Ruime (verwarmde) tent op achterdek en/of slaapplaats in het knusse vooronder
Luchtbed / hangmat / kussen /hoeslakenSlaapzak, kussensloop
Handdoeken bad / douche.Badlaken (voor het zwemmen)
Comfortabele  lounge
Riante douche / bad / toilet
Gezellige kombuis
Wi-Fi
2x Ontbijt, 2x lunch, 2x avondmaal (facultatief).
Drankjes en tussendoortjes.
Goede zin!

Data 2021

april30 april t/m 2 mei (VOL)
mei21 mei t/m 23 mei (VOL)
juni11 juni t/m 13 juni (VOL)
juni25 juni t/m 27 juni (VOL)
juli9 juli t/m 11 juli (VOL)
juli16 juli t/m 18 juli (GERESERVEERD)
juli30 juli t/m 1 augustus (VOL)

Prijzen

We bieden dit exclusieve all-in arrangement (3 dagen aan boord, 2 dagen varen, 2 overnachtingen) aan voor

incl. BTW
2 personen€ 400
3 personen€ 500
4 personen€ 700
Korting
Kinderen t/m 11 jaar en iets oudere passagiers van 70+
-20%


Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Lang weekend weg Tholen