De trainers aan boord

Joke Fröberg (1964) zwaait de scepter in de kombuis en als trainer/procesbegeleider zorgt ze ook voor voedsel voor de geest van de opvarenden. Ze heeft ruim 30 jaar HR-ervaring als manager, adviseur en trainer. Joke is schrijfster van ‘De Viking Verslagen’ (2018) en ‘Gesmolten Vleugels’ (2021). Ze vaart zogezegd op haar verbeeldingskracht en volle kracht vooruit. Daarnaast is ze druk met reclame maken voor de Medusa F (haar prachtige oude sleepboot), ontwikkelt ze diensten en producten onder de vlag van Medusa Maritiem (leisure, training en ontwikkeling) en vaart ze natuurlijk. Dus ja, Joke is nogal ondernemend en breed georiënteerd. Maar is het niet heerlijk nieuwe avonturen aan te gaan en talenten te benutten waarvan je het bestaan voordien niet vermoedde?

En soms schepen er spontaan zomaar ineens hele mooi mensen in aan boord.  Zij voegen waardevolle kennis en ervaring toe en maken tijdelijk of meer permanent deel uit van de bemanning van de Medusa F. Ada is zo’n mooi mens!

Ada Muis(1967) is een door de wol geverfde Vlaardingse Consultant Organisatieontwikkeling en HR. Haar grootouders verdienden de kost in de Maassluise visserij en zij is nog altijd veel te vinden langs de Maas en bij de zee. Ze heeft haar sporen verdiend in als organisatie- en HR-adviseur en als trainer in de afgelopen 35 jaar. Als 17-jarige startte ze met haar eerste baan op, toen nog, Personeelszaken. Sinds haar 40e werkt ze als zzp-er in rollen als leidinggevende, organisatie- en HR-adviseur. Daarnaast geeft zij trainingen op het gebied van leiderschap. Ada heeft zich vanaf begin 2022 voorgenomen om alleen nog maar te werken met en voor leuke mensen en op bijzondere lokaties! Deze aanpassing in de koers bracht haar naar een hernieuwde samenwerking met Joke. En… het stroomt! Hoe mooi is het om buiten te zijn en te doen waar je goed in bent?