Hop on Hop off Vakantievaart

Heb je een avontuurlijke instelling, kun je een beetje improviseren en weet je vooral intens te genieten van de simpele dingen? Dan is deze low budget minicruise iets voor jou!

De vaarroute

Tijdens de hop on hop off vakantievaart tuft de Medusa F met onbekende bestemming door Nederland. Meestal vertrekken we vanuit Zierikzee en zetten we koers richting het IJsselmeer. Maar je weet dus van tevoren niet waar je kunt inschepen en ook niet waar je weer van boord kunt. Feitelijk vier je gedurende deze vaart door Nederland gewoon onze vakantie met ons mee.  Erg ambitieus zijn we niet, wel avontuurlijk!

Wat kun je verwachten?

We slapen onder de sterrenhemel of bij minder weer knus in het voor- en achteronder. In een onverwacht sportieve bui nemen we na het ontwaken een vroege ochtendduik. In de meestal luie bui slenteren we met koffie/thee naar het achterdek. Beetje bootjes kijken op het water en mensjes op de kade. 

Dan gaan we (stukje) varen. De schipper kruipt in de stuurhut. Wij maken het ons gemakkelijk aan dek. Vanuit de hangmat of vanuit het gangboord laten we de oevers aan ons voorbij glijden. 

Nederland vanaf het water, prachtig. De zon op het gezicht, de wind door de haren, heerlijk. Tussendoor improviseren we in de kombuis de lunch bij elkaar. Eenvoudig, maar smakelijk

We proberen zonder Google Maps te raden waar we zijn. Nog een hele toer. Als de schipper een haven heeft gevonden, steken we een handje toe bij het afmeren. Dan staan we voor de keuze: gaan we eerst passagieren, het stadje verkennen, verse proviand inslaan en dan borrelen aan boord of andersom? Dilemma? Nee hoor, we doen gewoon waar we zin in hebben.

In de vooravond hangen we de BBQ over de reling en grillen we wat groenten, misschien een visje en in ieder geval lamskoteletjes voor de schipper. Mogelijk nog even een verfrissende duik. In de laatste stralen van de zon laten we ons  opdrogen aan dek. Als de avond valt,  filosoferen we wat over de zin van het leven en luisteren we lekker muziek. Om beurten mogen we een suggestie doen. Zorg dat je voorbereid bent, anders laat de schipper ons de hele avond van Pink Floyd genieten.

Morgen weer zo’n dag?

De boot voor je alleen!

Behalve de bemanning zijn er geen andere gasten aan boord.  Je verblijf aan boord is volpension (in goed Engels all-inclusive); samen met de scheepskok zorgen we ervoor dat het ons aan niets ontbreekt.

Praktische informatie

aan boordzelf meenemen
Ruime (verwarmde) tent op achterdek en/of slaapplaats in het knusse vooronder
Luchtbed / hangmat / kussen /hoeslakenSlaapzak, kussensloop
Handdoeken bad / douche.Badlaken (voor het zwemmen)
Comfortabele  lounge
Riante douche / bad / toilet
Gezellige kombuis
Wi-Fi
Ontbijt, lunch, avondmaal, drankjes en tussendoortjesGoede zin!

Data 2023

Bekijk onze vaarkalender.

Prijzen

Bekijk onze tarieven.

Inschepen

Je kunt de datum van inschepen en de duur van je verblijf aan boord met ons afspreken. De haven waar je kunt inschepen laten we je uiterlijk één dag van tevoren weten. Je weet niet precies waar je eindigt, dus denk vast na over de terugreis. Misschien wil je je laten oppikken door familie of vrienden, misschien neem je het OV. Misschien ook knoop je er nog een avontuur aan vast en ga je te voet of op de fiets naar huis (max. 2 fietsen kunnen aan boord).

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem even contact op.