Bistro aan boord

In klein gezelschap hapje doen aan dek, dobberend op de golven en onderwijl luisteren naar prachtig vertolkte Franse chansons en Nederlandse luisterliedjes.

Savoir vivre aan boord van de Medusa F.

In de vooravond scheep je in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren.

Je hebt aan dek een fijne plek gevonden en omgeven door niets dan lucht en water voel je de warmte van de zon. Het aperitief wordt geserveerd en Olaf Heijnen brengt, begeleid door piano of gitaar, alvast een eerste chanson ten gehore. De wind speelt met je haren. Genieten.

Medusa moestuin met een vleugje Frans

Vanuit de haven van Tholen zetten we koers naar het Zoommeer. Intussen zijn de scheepskok en haar scheepsmaatje in de kombuis al druk aan het kokkerellen en dat doen ze waar mogelijk met lokale Zeeuwse producten en groenten en kruiden uit de Medusa moestuin. En dit keer natuurlijke met een vleugje Frans.

Bon apétit

Als de schipper een mooi plekje heeft gevonden en voor anker gaat, worden de eerste gerechtjes geserveerd, eerlijk, eenvoudig en onmiskenbaar Frans. Sans doute begeleid door de melodieuze stem van Olaf. Tussendoor strek je even de benen en kuier je wat door het gangboord. Je neemt een kijkje bij de schipper en luistert naar een van zijn sterke verhalen. Net op tijd klauter je de stuurhut uit, want daar is het hoofdgerecht. Bon apétit.

In de laatste stralen van de zon

Pas als de zon geblust is, licht de schipper het anker en varen we terug naar de haven. In de laatste stralen van de zon serveren we het klaasplankje en het dessert. Eenmaal veilig afgemeerd, heffen we het glas op een behouden vaart en joie de vivre!

genieten is goed voor je

Details

  • Datum: zaterdag nntb
  • Inschepen: vanaf 18.00 u. De Medusa ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen.
  • Afvaart: 18.30 u. Rond 22.30 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
  • Min 8, Max 10 deelnemers.

Kosten

€ 65,- p.p, incl. BTW

Inclusief
  • Vaartocht; ruim 4 uur aan boord van de Medusa F.
  • Verschillende voornamelijk vegetarische bistrogerechtjes (afbeelding menukaart),
  • wijnen, digestif.
  • Muzikale omlijsting (8-10 chansons/luisterliedjes) door Olaf Heijnen, vertolker van Franse Chansons en Nederlandse luisterliedjes.

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen reserveren? Neem contact op. Je reservering is definitief na bevestiging per mail.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.