ErVaren vanuit Tholen

Yoga en meditatie aan dek

ErVaren is varen en beleven.  Al varend worden we ons gewaar van licht en lucht, van wind en water, van geur en geluid. Een ontspannende ervaring, extra krachtig door de heerlijke yoga- en meditatie-oefeningen op het achterdek.

Terwijl de oevers voorbijglijden

Aan het eind van de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. We zetten koers naar het Volkerak. En terwijl de prachtige oevers van de voormalige Eendracht aan ons voorbij glijden, reikt Martine (Yogalerares) ons alvast enkele eenvoudige technieken aan zodat we nog makkelijker de rust in onszelf kunnen vinden en we optimaal kunnen genieten van de wind en het water.

Martine heeft jarenlange ervaring in én de toeristische sector als manager van een Reisbureau én als Yogalerares. Ze heeft diverse yogareizen georganiseerd en heeft intussen met Yoga10 haar eigen yogastudio. Ze vaart regelmatig met ons mee om bijzondere vaarten te begeleiden. Dit keer scheept ze speciaal in voor ErVaren.

Lekkers uit de kombuis

En van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij met verse kruiden uit de Medusa Moestuin en veelal met lokale Zeeuwse produkten allerlei smakelijks.

Zalig nietsdoen

Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt, laten we onze gedachten en onze fantasie heerlijk de vrije loop. 

Ontspannende massage

Tussendoor kun je genieten van een ontspannende stoelmassage in het vooronder (wel even vooraf reserveren).

Na jarenlang met plezier in een apotheek te hebben gewerkt, kwam Nysje begin 2015 in aanraking met massage en ademwerk Sindsdien heeft ze het roer omgegooid en zich onder meer in allerlei verschillende massagetechnieken verdiept. Ze steekt vanuit het Zuidhollandse Goeree Overflakkee de grens over naar Zeeland en laat aan boord van de Medusa F haar magische handen het werk doen.

Een leeg hoofd

Met een leeg hoofd zoeken we in de middag met ons kussentje een plekje op het achterdek, waar Martine ons opnieuw een aantal ontspanningsoefeningen aanleert. Je hoeft nergens bedreven in te zijn. Plezier en beleving staan voorop.

Aan het einde van de middag, eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven, proosten we met elkaar op een behouden vaart en praten we nog even gezellig na.

Details

  • Data: 13 mei en 2 september 2023. Zie ook vaarkalender
  • Inschepen: vanaf 10.30 u. De Medusa ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester.
  • Afvaart: 11.00 u. Rond 16.00 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
  • Min 8, Max 12 deelnemers.

Kosten

€ 75 p.p, incl. BTW

Inclusief
  • Vaartocht van ruim 4 uur aan boord van de Medusa F
  • Zachte Yoga-oefeningen en meditatie begeleid door Martine
  • Stoelmassage door Nysje (wel even vooraf reserveren)
  • Thee/koffie, water en sapjes
  • Lunch aan boord; heerlijk seizoenssoepje en seizoenssalade
  • Scheepsborrel na afloop

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging en ontvangst van je betaling.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.