ErVaren

ErVaren is een hele dag varen en beleven.  Al varend worden we ons gewaar van licht en lucht, van wind en water, van geur en geluid. Een ontspannende ervaring, extra krachtig door de heerlijke yoga- en meditatie-oefeningen op het achterdek.

In de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. We zetten koers naar het Volkerak. En terwijl de prachtige oevers van het Schelde Rijn kanaal aan ons voorbij glijden, reikt Doreen van den Dop (Yogalerares) ons alvast enkele eenvoudige technieken aan zodat we nog makkelijker de rust in onszelf kunnen vinden en we optimaal kunnen genieten van de wind en het water.

En van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij veelal met lokale Zeeuwse produkten allerlei smakelijks. Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt en de oevers aan ons voorbij glijden, laten we onze gedachten en onze fantasie heerlijk de vrije loop. 

Als het even kan, proberen we nog ergens af te meren, zodat we aan de wal midden in een prachtig stukje ongerepte natuur de zonnegroet kunnen brengen en even fijn kunnen aarden.

Met een leeg hoofd zoeken we in de middag met ons kussentje een plekje op het achterdek, waar Doreen ons opnieuw een aantal ontspanningsoefeningen aanleert. Je hoeft nergens bedreven in te zijn. Plezier en beleving staan voorop.

Aan het einde van de middag, eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven, proosten we met elkaar op een behouden vaart en praten we nog even gezellig na.

Details
  • Datum: zie vaarkalender
  • Inschepen: vanaf 09.30 u. De Medusa ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester.
  • Afvaart: 10.00 u. Rond 16.30 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
  • Min 8, Max 12 deelnemers.
Kosten

€ 60 p.p, incl. BTW

Inclusief
  • Workshop Yoga o.l.v. Doreen van den Dop
  • Vaartocht van ruim 5 uur aan boord van de Medusa F 
  • Versnaperingen en drankjes
  • Lunch
  • Borrel na afloop
Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging en ontvangst van je betaling.