Lughnasadh

Lughnasadh

Augustus, hoogzomer, de eerste oogst van het graan. Van oudsher wordt dit gevierd met het eten van het eerste brood. Een periode van volop genieten, van overvloed. Een tijd om de vruchten te plukken van wat we met Imbolc hebben gezaaid.

En toch, temidden van de warmte en de vrolijkheid voelen we, onmiskenbaar in het vervagende licht van de zon, de eerste tekenen van de herfst. Met het oogsten van het graan als het offer van de natuur, wordt nieuw leven mogelijk, een nieuwe cyclus van zaaien en oogsten kan worden voorgezet.

Lughnasadh is de eerste van drie oogstfeesten

Viering Lughnasadh – klein en intiem met een vleugje magie!

Op 1 augustus a.s. vieren we aan boord in kleine kring Lughnasadh. Op het achterdek of in het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi en passend ritueel. Wil je een bijdrage leveren aan de viering? Leuk, fijn! Neem tegen die tijd even contact op om af te stemmen.

De viering wordt begeleid door de scheepskok (heks van huis uit). Van kinds af aan is de scheepskok gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur. Eenmaal volwassen volgde zij met een groepje gelijkgestemde natuurvrouwen ergens in een tipi in Belgiƫ met veel plezier een cursus natuurmagie. Vanuit die inspiratie ontsproot 21 december 2022 tijdens de viering van Yule, het idee op voortaan aan boord de acht jaarfeesten van het Keltisch jaarwel te vieren.

Het Keltisch Jaarwiel

Wil je je (opnieuw) verbinden met de natuur, met jezelf en met de ander, dan ben je van harte welkom om een of meerdere van de 8 jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel met ons te vieren.

Lughnasadh hapjes en kruidenthee

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. In de kombuis staan Lughnasadh hapjes klaar. Er is een kruidenthee gebrouwen. Tast toe. Het is met liefde bereid.

Details

  • Datum: 1 augustus a.s.
  • Inschepen: vanaf 18.30 u. Viering begint rond 19.00 u.
    • De Medusa ligt afgemeerd aan de steiger ter hoogte van Mulder Yachtservice, Deltastraat 17 in Zierikzee.
  • Einde viering: ca. 21.00 u
  • Max. 8 deelnemers

Geen kosten

Aan de viering zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom. Of leuker nog, neem een zelfgemaakt hapje of drankje mee in de sfeer van Lughnasadh.

Reserveren

Wil je meer informatie, een bijdrage leveren aan de viering of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.