Imbolc

Imbolc

Imbolc is een van de acht jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel. Het is het feest van de bevruchting van de aarde in het nieuwe zonnejaar. Imbolc markeert de periode waarin we afscheid nemen van het oude jaar en waarin we voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar.

Grote schoonmaak

In een vroegmiddeleeuws Iers verhaal wordt Imbolc geduid als het begin van de lente. Een andere verwijzing is gebaseerd op een oude Indo-Europese woordenstam, die zuivering betekent. Voor de Romeinen was Februaris de maand van de rituele zuivering. (Bron: the-native-circle.com, 2019) De traditionele ‘grote schoonmaak’, zoals wij die nog steeds kennen, heeft dus een mooie historische oorsprong.

Gezellig, ontspannen met een vleugje magie!

Op 1 februari a.s. vieren we aan boord in kleine kring Imbolc. Je bent van harte welkom om deze viering mee te maken. In het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi klein Imbolc ritueel

 • om afscheid te nemen van oude belemmerende gedachten (grote schoonmaak in je hoofd)
 • om de wedergeboorte van de zon en het ontwaken van de aarde te vieren
 • om de lente, die in aantocht is, te verwelkomen (laten we alvast nieuwe happy thoughts in ons opgeruimde hoofd zaaien)

Sinds 2023 vieren we aan boord de acht jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel.

De vieringen worden begeleid door de scheepskok (heks van huis uit) en van kinds af aan gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur. Eenmaal volwassen volgde zij met een groepje gelijkgestemde natuurvrouwen ergens in een tipi in BelgiĆ« met veel plezier een cursus natuurmagie. En intussen verdiept ze zich in kruidengeneeskunde en aromatherapie.

Het Keltisch Jaarwiel

Wil je je (opnieuw) verbinden met de natuur, met jezelf en met de ander, dan ben je van harte welkom om een of meerdere van de 8 jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel met ons te vieren.

Imbolc-hapjes, kruidenthee en elfenwijn

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. De scheepskok heeft in de kombuis Imbolc-hapjes en een Imbolc-kruidenthee gebrouwen. Liever een glas elfenwijn? Tast toe en doe je tegoed aan al het smakelijks. Het is met liefde bereid.

Details

 • Datum: 1 februari as.
  • Inschepen: vanaf 18.30 u. Viering begint rond 19.00 u.
   • De Medusa F ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester, Contre Escarpe 6.
  • Einde viering: ca. 21.00 u
  • Max. 8 deelnemers

  Geen kosten

  Aan de viering zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom. Of leuker nog, neem een zelfgemaakt hapje of drankje mee in de sfeer van de viering.

  Reserveren

  Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

  Word Medusa Maatje

  Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.