Imbolc

Imbolc

Imbolc is een van de acht jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel. Het is het feest van de bevruchting van de aarde in het nieuwe zonnejaar. Imbolc markeert de periode waarin we afscheid nemen van het oude jaar en waarin we voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar.

Grote schoonmaak

In een vroegmiddeleeuws Iers verhaal wordt Imbolc geduid als het begin van de lente. Een andere verwijzing is gebaseerd op een oude Indo-Europese woordenstam, die zuivering betekent. Voor de Romeinen was Februaris de maand van de rituele zuivering. (Bron: the-native-circle.com, 2019) De traditionele ‘grote schoonmaak’, zoals wij die nog steeds kennen, heeft dus een mooie historische oorsprong.

Gezellig, ontspannen met een vleugje magie!

Op 2 februari a.s. vieren we aan boord in kleine kring Imbolc. Je bent van harte welkom om deze viering mee te maken. In het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi klein Imbolc ritueel

 • om afscheid te nemen van oude belemmerende gedachten (grote schoonmaak in je hoofd)
 • om de wedergeboorte van de zon en het ontwaken van de aarde te vieren
 • om de lente, die in aantocht is, te verwelkomen (laten we alvast nieuwe happy thoughts in ons opgeruimde hoofd zaaien)

De viering wordt begeleid door de scheepskok (heks van huis uit). Van kinds af aan is ze gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur en dat klinkt door is alles wat ze doet aan boord.

Imbolc-hapjes, kruidenthee en elfenwijn

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. De scheepskok heeft in de kombuis Imbolc-hapjes en een Imbolc-kruidenthee gebrouwen. Liever een glas elfenwijn? Tast toe en doe je tegoed aan al het smakelijks. Het is met liefde bereid.

Details

 • Datum: 2 februari as.
  • Inschepen: vanaf 17.30 u. Viering begint rond 18.00 u.
   • De Medusa F ligt afgemeerd aan de steiger ter hoogte van Mulder Yachtservice, Deltastraat 17.
  • Van boord: ca. 20.00 u
  • Max. 8 deelnemers

  Geen kosten

  Aan de vieringen zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom.

  Reserveren

  Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

  Word Medusa Maatje

  Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.