De Kunst van het Varen & Dichter op het water

De Kunst en het Varen & Dichter op het Water is een hele dag varen, ervaren en creëren.  Al varend worden we ons gewaar van licht en lucht, van wind en water, van geur en geluid. En aan al deze indrukken gaan we dan ook nog eens op artistieke wijze uitdrukking geven. 

In de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. We zetten koers naar het Volkerak. En terwijl de prachtige oevers van het Schelde Rijn kanaal aan ons voorbij glijden, geven Willemien van Dijke en Jeroen van Hoek (resp. beeldend kunstenaar en huisdichter van Stichting Kunstkamer Holland Huis) ons ter inspiratie alvast een inleiding in de kunst.

En van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij veelal met lokale Zeeuwse produkten allerlei smakelijks. Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt en de oevers aan ons voorbij glijden, laten we onze gedachten en onze fantasie heerlijk de vrije loop. 

Met een leeg hoofd en een vol hart gaan we al varende onder de inspirerende en altijd motiverende begeleiding van Willemien en Jeroen proberen om op artistieke wijze uitdrukking te geven aan onze indrukken. Dat kan in woord en/of in beeld. Je hoeft nergens bedreven in te zijn (maar dat mag natuurlijk wel). De workshop biedt ruimte voor een eerste kennismaking en/of verdieping. Plezier en beleving staan voorop.

Aan het einde van de middag eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven proosten we met elkaar op een behouden vaart, bezichtigen we onze eigen pop-up expositie en praten we nog even gezellig na.

Details

  • Datum: zie vaarkalender
  • Inschepen: vanaf 09.30 u. De Medusa ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester.
  • Afvaart: 10.00 u. Rond 16.30 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
  • Min 8, Max 12 deelnemers.

Kosten

v.a. € 75 p.p, incl. BTW

Inclusief
  • Workshop Beeldende Kunst en Poëzie inclusief materialen o.l.v. Willemien van Dijke en Jeroen van Hoek
  • Vaartocht van ruim 5 uur aan boord van de Medusa F 
  • Versnaperingen en drankjes
  • Lunch
  • Borrel na afloop

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging en ontvangst van je betaling.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.