Midwinter Lichtviering (Yule)

Kom je ook aan boord van de Medusa F… het jaar afsluiten en de terugkeer van het licht vieren?

De Medusa F ligt voor het jaarlijkse Kerstreces meestal in Zierikzee. Altijd gezellig. Je bent van harte welkom om op de kortste dag van het jaar in kleine kring met elkaar de terugkeer van het licht te vieren.

Gezellig, ontspannen met een vleugje magie!

Op het overdekte en verwarmde achterdek of in het knusse vooronder beleven we met elkaar enkele mooie geleide meditaties en een klein winterzonnewende ritueel (gebaseerd op de viering van Yule)

  • om het jaar af te sluiten
  • om los en achter je te laten
  • als dankjewel voor al het mooie, goede, fijne wat je is toegevallen
  • ter bekrachting van je goede intenties en lichtwensen voor het nieuwe jaar

Sinds 2023 vieren we aan boord de acht jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel.

De vieringen worden begeleid door de scheepskok (heks van huis uit) en van kinds af aan gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur. Eenmaal volwassen volgde zij met een groepje gelijkgestemde natuurvrouwen ergens in een tipi in België met veel plezier een cursus natuurmagie. En intussen verdiept ze zich in kruidengeneeskunde en aromatherapie.

Het Keltisch Jaarwiel

Wil je je (opnieuw) verbinden met de natuur, met jezelf en met de ander, dan ben je van harte welkom om een of meerdere van de 8 jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel met ons te vieren.

Stevige soep en spannende kruidenthee

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. De scheepskok heeft in de kombuis een stevig soepje en een spannende kruidenthee gebrouwen. Liever een glas warme wijn? De pan met Glühwein staat op de kachel in het vooronder. Tast toe en doe je tegoed aan al het smakelijks. Het is met liefde bereid.

Details

  • Datum: zie vaarkalender
  • Inschepen: vanaf 16.30 u.
    • De Medusa F ligt afgemeerd aan de steiger van Enjoy Yachtservice (v/h Mulder Yachtservice) ter hoogte van Deltastraat 17in Zierikzee.
  • Van boord: ca. 20.00 u
  • Max. 8 deelnemers

Geen kosten

Aan de viering zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom. Of leuker nog, neem een zelfgemaakt hapje of drankje mee in de sfeer van Yule.

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.