Ostara-viering

Ostara

Ostara is een van de acht jaarfeesten van het Keltisch Jaarwiel. Dit Lentefeest, (tussen 20 – 23 maart) is een viering van het nieuwe leven dat onder de grond weer op gang is gekomen.

Op 20 maart a.s. passeert de zon de evenaar van zuid naar noord en zijn dag en nacht vrijwel overal op aarde even lang. De datum valt precies tussen winterzonnewende en zomerzonnewende; vanaf dit moment worden de dagen langer dan de nachten.

De toenemende kracht van de zon

Ostara is afgeleid van de Germaanse maangodin van de vruchtbaarheid Eostre, en staat voor het nieuwe leven dat op het punt staat te worden geboren. Vergelijk ook het Engelse Easter en het Duitse Ostern.

Ostara symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de Lente. De naam verwijst naar het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt.

Het ei, waarin het nieuwe leven zich in het verborgene ontwikkelt, is een symbool bij uitstek voor het Lentefeest. (Bron: the-native-circle.com, 2019)

Gezellig, ontspannen met een vleugje magie!

Op 20 maart a.s. vieren we aan boord in kleine kring Ostara. Je bent van harte welkom om deze vrolijke viering mee te maken. In het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi klein Ostara ritueel

 • om de toenemende kracht van de zon en de vruchtbaarheid van de aarde te vieren
 • om nieuwe idee├źn en plannetjes te laten ontkiemen

De viering wordt begeleid door de scheepskok (heks van huis uit). Van kinds af aan is ze gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur en dat klinkt door is alles wat ze doet aan boord.

Ostarahapjes en kruidenthee

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. De scheepskok heeft in de kombuis Ostara hapjes en een kruidenthee gebrouwen. Tast toe en doe je tegoed aan al het smakelijks. Het is met liefde bereid.

Details

 • Datum: 20 maart as.
  • Inschepen: vanaf 17.30 u. Viering begint rond 18.00 u.
   • De Medusa F ligt afgemeerd  aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester, Contre Escarpe 6, Tholen. Op de kade is gratis parkeergelegenheid. Tholen is ook prima bereikbaar met het OV.
  • Van boord: ca. 20.00 u
  • Max. 8 deelnemers

  Geen kosten

  Aan de viering zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom. Of leuker nog, neem een zelfgemaakt hapje of drankje mee in de sfeer van Ostara.

  Reserveren

  Wil je meer informatie, een bijdrage leveren aan de viering of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

  Word Medusa Maatje

  Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.