Samhain

Keltisch Nieuwjaar

De schemering duurt langer dan ooit. De zomer is voorbij en meer en meer trekt het licht zich terug. Vanuit het donker wordt het nieuwe jaar geboren en van oudsher wordt met Samhain dan ook het Keltisch Nieuwjaar gevierd.

Herinneren

De sluier tussen deze en gene zijde is nu het dunst. Het is een tijd om te herinneren.

  • Waar komen we vandaan?
  • Wie gingen ons voor?
  • Wat hebben we geleerd van dierbaren die we in dit leven verloren hebben en die nog altijd bij ons zijn?

Het verleden draagt het zaad van de toekomst

Met Samhain mogen we het verleden herinneren, gedenken en vieren want het verleden draagt het zaad van de toekomst!

Viering Samhain – klein en intiem met een vleugje magie!

Op 31 oktober a.s. vieren we aan boord in kleine kring Samhain. In het knusse vooronder beleven we met elkaar een mooi en passend ritueel. Wil je een bijdrage leveren aan de viering? Leuk, fijn! Neem tegen die tijd even contact op om af te stemmen.

Sinds 2023 vieren we aan boord de acht jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel.

De vieringen worden begeleid door de scheepskok (heks van huis uit) en van kinds af aan gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur. Eenmaal volwassen volgde zij met een groepje gelijkgestemde natuurvrouwen ergens in een tipi in België met veel plezier een cursus natuurmagie.

En intussen verdiept ze zich in kruidengeneeskunde en aromatherapie.

Het Keltisch Jaarwiel

Wil je je (opnieuw) verbinden met de natuur, met jezelf en met de ander, dan ben je van harte welkom om een of meerdere van de 8 jaarfeesten van het Keltisch jaarwiel met ons te vieren.

Spijzen en dranken

Natuurlijk vergeten we ook tijdens deze spirituele belevenis aan boord de inwendige mens niet. In de kombuis staan Samhain hapjes klaar. Je kunt je eigen kruidenthee bereiden. En vermoedelijk is er een speciale Samhain drank gebrouwen. Tast toe. Het is met liefde bereid.

Details

  • Datum: 31 oktober a.s.
  • Inschepen: vanaf 18.30 u. Viering begint rond 19.00 u.
    • De Medusa ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester, Contre Escarpe 6, Tholen. Op de kade is gratis parkeergelegenheid. Tholen is ook prima bereikbaar met het OV.
  • Einde viering: ca. 21.00 u
  • Max. 8 deelnemers

Geen kosten

Aan de viering zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige donatie voor de kosten van verblijf en verteer is uiteraard meer dan welkom. Of leuker nog, neem een zelfgemaakt hapje of drankje mee in de sfeer van Samhain.

Reserveren

Wil je meer informatie, een bijdrage leveren aan de viering of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.