Zeeuws Zenz Zierikzee

Een heerlijke verwendag voor jezelf, varend op de Zeeuwse wateren. Met de wind in je haren en de zon op je gezicht in klein gezelschap ontspannen experimenteren met natuurlijke Schoonheid & Gezondheid.

Yoga en meditatie aan dek

Een hele dag varen en beleven.  Al varend worden we ons gewaar van licht en lucht, van wind en water, van geur en geluid. Een ontspannende ervaring, extra krachtig door de heerlijke yoga- en meditatie-oefeningen op het achterdek.

Terwijl de oevers voorbijglijden

In de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. Vanuit Zierikzee kiezen we het ruime sop van Nationaal Park Oosterschelde en zetten we koers naar de haven van Burghsluis. Onderwijl reikt Martine (Yogalerares) ons alvast enkele eenvoudige balans- en ademhalingsoefeningen aan zodat we nog makkelijker de rust in onszelf kunnen vinden en we optimaal kunnen genieten van de wind en het water.

Lekkers uit de kombuis

Van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij allerlei smakelijks. Veelal met lokale Zeeuwse producten, de groenten en kruiden uit de Medusa moestuin en wild geplukte ingrediënten.

Zalig nietsdoen

Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt, laten we onze gedachten heerlijk de vrije loop. 

Zachte yoga in het groen

In de loop van de dag meert de Medusa F waar mogelijk nog even af, zodat we aan de wal in een mooi stukje natuur het lichaam kunnen laten aarden door middel van een zachte yogasessie .

Natuurlijke Schoonheid & Gezondheid

Gedurende de vaart kun je kennismaken met simpele en vooral natuurlijke verzorgingsproducten. Er valt van alles te proeven, uit te proberen, te ondergaan en mee te maken.

Ontspannende massage

Geniet tussendoor van de magische handen van Nysje, en onderga een ontspannende stoelmassage in het vooronder (graag even vooraf reserveren).

Zalig Zen van boord

Aan het einde van de middag, eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven, proosten we met elkaar op een behouden vaart en praten we nog even gezellig na. Je gaat van boord met een gevulde maag, een leeg hoofd en je zelfgemaakte verzorgingsproductje.

genieten is goed voor je

De crew

Martine heeft jarenlange ervaring in én de toeristische sector als manager van een Reisbureau én als Yogalerares. Ze heeft diverse yogareizen georganiseerd en heeft intussen met Yoga10 haar eigen yogastudio. Ze vaart regelmatig met ons mee om bijzondere vaarten te begeleiden. Dit keer scheept ze speciaal in voor Zeeuws Zenz…

Nysje heeft jarenlang met plezier in een apotheek gewerkt. Begin 2015 kwam ze in aanraking met massage en ademwerk Ze ontdekte hoe je door deze technieken spanningsvelden kunt loslaten, zodat er weer ruimte in het lichaam ontstaat. Sindsdien heeft ze het roer omgegooid en zich in allerlei verschillende massagetechnieken verdiept. Ze steekt vanuit het Zuidhollandse Goeree Overflakkee de grens over naar Zeeland en laat aan boord van de Medusa F haar magische handen het werk doen.

Joke is samen met Ron de eigenaar van de Medusa F. Ze zwaait de scepter in de kombuis. Van kinds af aan is ze gefascineerd door de kracht en de magie van de natuur. Eenmaal volwassen volgde zij met een groepje gelijkgestemde natuurvrouwen in een tipi ergens in België met veel plezier een cursus natuurmagie. En intussen verdiept ze zich in kruidengeneeskunde en aromatherapie.


Details

 • Datum: 6 en 7 juli 2024
 • De Medusa ligt afgemeerd aan de steiger ter hoogte van Enjoy Yachtservice, Deltastraat 17 in Zierikzee.
 • Inschepen: vanaf 10.30 u.
 • Afvaart: 11.00 u. Rond 16.00 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
 • Max 8 deelnemers.

Kosten

€ 105 p.p, incl. BTW

Inclusief
 • Vaartocht van ruim 5 uur aan boord van de Medusa F 
 • Thee/koffie, (best bijzonder) water en sapjes
 • Geleide meditatiemomentjes
 • Yogaworkshop aan de wal
 • Lunch aan boord; heerlijk seizoenssoepje en seizoenssalade
 • Ontspannende stoelmassage (wel even vooraf reserveren).
 • Zelf maken en uitproberen van heerlijke verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten.
 • Borrel na afloop (want daar houden we ook van aan boord)

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging per mail en ontvangst van je betaling.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.