Zeeuws Zenz Tholen/Zierikzee

Voelen, proeven, ervaren

Een heerlijke verwendag voor jezelf, varend op de Zeeuwse wateren. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht in klein gezelschap (max. 12) ontspannen experimenteren met natuurlijke Schoonheid & Gezondheid.

Yoga en meditatie aan dek

ErVaren is een hele dag varen en beleven.  Al varend worden we ons gewaar van licht en lucht, van wind en water, van geur en geluid. Een ontspannende ervaring, extra krachtig door de heerlijke yoga- en meditatie-oefeningen op het achterdek.

Terwijl de oevers voorbijglijden

In de ochtend schepen we in aan boord van de Medusa F, een oude stoere sleepboot, in 1930 speciaal gebouwd voor de Zeeuwse wateren. Vanuit Tholen zetten koers naar het Volkerak. Vanuit Zierikzee zetten koers naar natuurpark de Oosterschelde. En terwijl de oevers aan ons voorbij glijden, reikt Martine (Yogalerares) ons alvast enkele eenvoudige technieken aan zodat we nog makkelijker de rust in onszelf kunnen vinden en we optimaal kunnen genieten van de wind en het water.

Lekkers uit de kombuis

Van varen krijg je trek. Gelukkig zorgt de scheepskok ervoor dat het ons deze dag aan niets ontbreekt. In de kombuis bereidt zij allerlei smakelijks. Veelal met lokale Zeeuwse producten, de groenten en kruiden uit de Medusa moestuin en wild geplukte ingrediënten.

Zalig nietsdoen

Meevaren is ook gewoon niets doen, ondergaan, genieten en daar is in het programma volop gelegenheid voor. Terwijl de wind door onze haren strijkt, laten we onze gedachten en onze fantasie heerlijk de vrije loop. 

Zachte yoga in het groen

In de loop van de dag meert de Medusa F ook nog even af, zodat we aan de wal in een mooi stukje natuur het lichaam kunnen laten aarden door middel van een zachte yogasessie .

Natuurlijke Schoonheid & Gezondheid

Gedurende de vaart word je meegenomen in de wereld van gezonde voeding en simpele en vooral natuurlijke verzorgingsproducten. Er valt van alles te proeven, uit te proberen, te ondergaan en mee te maken.

Ontspannende massage

Geniet tussendoor van de magische handen van Nysje, en onderga een ontspannende stoelmassage in het vooronder (wel even vooraf reserveren).

Zalig Zen van boord

Aan het einde van de middag, eenmaal veilig afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven, proosten we met elkaar op een behouden vaart en praten we nog even gezellig na. Je gaat van boord met een gevulde maag, een leeg hoofd en je zelfgemaakte verzorgingsproductje.

genieten is goed voor je

De crew

Martine heeft jarenlange ervaring in én de toeristische sector als manager van een Reisbureau én als Yogalerares. Ze heeft diverse yogareizen georganiseerd en heeft intussen met Yoga10 haar eigen yogastudio. Ze vaart regelmatig met ons mee om bijzondere vaarten te begeleiden. Dit keer scheept ze speciaal in voor Zeeuws Zenz…

Nysje heeft jarenlang met plezier in een apotheek gewerkt. Begin 2015 kwam ze in aanraking met massage en ademwerk Ze ontdekte hoe je door deze technieken spanningsvelden kunt loslaten, zodat er weer ruimte in het lichaam ontstaat. Sindsdien heeft ze het roer omgegooid en zich in allerlei verschillende massagetechnieken verdiept. Ze steekt vanuit het Zuidhollandse Goeree Overflakkee de grens over naar Zeeland en laat aan boord van de Medusa F haar magische handen het werk doen.

Joke is samen met Ron de eigenaar van de Medusa F. Ze zwaait de scepter in de kombuis en als trainer/procesbegeleider zorgt ze ook voor voedsel voor de geest van de opvarenden. Ze heeft ruim 30 jaar HR-ervaring als manager, adviseur en trainer. Ze is schrijfster van ‘De Viking Verslagen’ (2018) en ‘Gesmolten Vleugels’ (2021) en vaart zogezegd op haar verbeeldingskracht en volle kracht voor


Details

 • 17 en 24 juni 2023 vanuit Tholen.
 • De Medusa F ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven in Tholen tegenover het kantoor van de havenmeester.
 • 8 en 9 juli vanuit Zierikzee.
 • De Medusa ligt afgemeerd aan de steiger ter hoogte van Mulder Yachtservice, Deltastraat 17.
 • Inschepen: vanaf 09.30 u.
 • Afvaart: 10.00 u. Rond 17.00 u terug in de haven. Afvaart en tijden onder voorbehoud van weer en getij.
 • Min 8, Max 12 deelnemers.

Kosten

€ 105 p.p, incl. BTW

Inclusief
 • Vaartocht van ruim 6 uur aan boord van de Medusa F 
 • Geleide meditatiemomentjes
 • Handige, simpele en uiterst betaalbare tips voor  gezond lekker, meer intuïtief eten en  verzorging van huid & haar.
 • Uitproberen van producten die je zelf kunt maken, zoals bijvoorbeeld
 • gezichtslotion
 • zonnebrandolie
 • Zelf maken van een heerlijk verzorgingsproduct met natuurlijke ingrediënten.
 • Thee/koffie, (best bijzonder) water en sapjes
 • Lunch aan boord; heerlijk seizoenssoepje en seizoenssalade
 • Yogaworkshop aan de wal
 • Ontspannende stoelmassage (wel even vooraf reserveren).
 • Borrel na afloop (want daar houden we ook van aan boord)

Reserveren

Wil je meer informatie of meteen een plekje reserveren? Neem dan even contact op. Je reservering is definitief na bevestiging per mail en ontvangst van je betaling.

Word Medusa Maatje

Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de Medusa F en leuke aanbiedingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.