Vergaderen, Training & Workshops

De Medusa F is  de ideale plek voor elke vorm van palaver (= overleg of bijeenkomst

De ervaring leert dat de stoere oude sleepboot een belangrijke bijdrage levert aan overleg en ontwikkeling.

Met de wind in je haren en de zon op je gezicht krijg je vanzelf ruimte in je hoofd. Ruimte voor constructief overleg en nieuwe ideeën.

Laat je verrassen door de mogelijkheden op het gebied van vergaderen of teamuitje. Of kom aan boord in een inspirerende omgeving en begeleid door betrokken en bedreven trainers je talenten ontdekken en ontwikkelen.

DISC Kompas

Het DISC Kompas vormt in veel gevallen onderdeel van onze trainingen en workshops omdat het zo’n prachtig en eenvoudig instrument is om communicatie, samenwerking en leiderschap zichtbaar te verbeteren. Lees meer

Workshops en trainingen

Wil je kennismaken met nieuwe inzichten of experimenteren met een nieuwe vaardigheid, volg dan een van onze workshops. Wil je je kennis verdiepen of nieuwe vaardigheden intensief oefenen? Kies dan voor een training, bijvoorbeeld voor onze training Feedback, geen kunst!.

Voor bedrijven en organisaties maatwerk

Voor bedrijven en organisaties ontwikkelen we maatwerk In Company trainingen onder meer op het gebied van leiderschap, communicatie, teamontwikkeling en voorkomen en terugdringen van verzuim. Bekijk ter inspiratie onze praktische training voor beginnend leidinggevenden en onze tarieven voor maatwerk trainingen.


Onze visie op leren en veranderen

Mensen hebben vaak een bepaalde voorkeur voor een manier van waarnemen van de werkelijkheid, voor een manier van omgaan met problemen en voor een bepaalde leerstijl. Als we naast onze eigen voorkeuren ook andere manieren verkennen en leren toepassen, kunnen we makkelijker omgaan met veranderingen of problemen.

Naast het realiseren van jouw persoonlijke leerdoelen streven we aan boord altijd daarom naar het vergroten van je lerend en probleemoplossend vermogen, zodat zowel in werk als privé succes en plezier toenemen.

De natuur als rolmodel

Natuurlijk maken ook wij dankbaar gebruik van enkele beproefde theoretische modellen (Covey, Kolb, Leary, Ofman, Bateson). Natuurlijk, maar in wezen baseren wij onze visie en onze aanpak op hét veranderkundige model bij uitstek: de natuur. Niets is veranderlijker, duurzamer en succesvoller dan de natuur. In de natuur gaat niets verloren. De natuur vindt altijd een weg. De natuur kent een eigen ritme, laat zich niet dwingen, maar kan af en toe wel een handje worden geholpen. 

Je eigen natuurlijke kracht versterken

In onze aanpak kiezen we veelal speelse werkvormen waarbij je je bewust wordt van de kracht van de seizoenen, het verandervermogen van de natuur en daardoor van je eigen natuurlijke kracht en je eigen vermogen tot verandering. Deze aanpak

  • focust op oplossingen in plaats van problemen;
  • handelt in het hier-en-nu;
  • is gezond opportunistisch (gebruikt wat al aanwezig is);
  • is positief en gericht op groei;
  • zet kleine stapjes met grote impact en duurzaam resultaat;
  • maakt plezier!

Meer informatie

Wil je meer informatie, neem dan even contact op. Ook in onze nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan de activiteiten op het gebied van training en ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.